Menu Luk

Springerknæ holdt Julie på bredden

​22-årige Julie Gaumitz Storm havde god fart i båden, da da et springerknæ satte hende ud af spillet kort efter U23-VM i Singlesculler i 2016. Efter en lang genoptræningsperiode, er hun nu igen ved at finde formen sammen med Berit Duus hos ADG-Fysioterapi.

​”Jeg havde gået hos en anden fys, der var strandet lidt i, hvad hun skulle gøre, og jeg blev sat meget bagud i sporten, fordi der var lang tid, hvor jeg slet ikke roede,” fortæller Julie Gaumitz Storm som sammen med Berit Duus nu har fundet en opskrift, der passer til hendes udfordringer i båden.

“Vi fandt ud af, at jeg var meget usmidig, og når jeg blev for spændt i låret, trak senen, og jeg fik igen smerter og symptomerne på et springerknæ. Den smidighed har vi arbejdet rigtig meget på at forbedre,” siger Julie Gaumitz Storm, der i sensommeren kunne krone sin lange genoptræningsperiode med deltagelse ved U23-EM i Hviderusland, hvor hun blev nummer ni.​

“En af de ting, der rykkede meget var, at Berit havde fokus på hele kroppen og ikke bare på knæet. Sammen med noget shockwave-behandling, kom jeg ret hurtigt i den rigtige retning, og inden længe kunne jeg begynde at træne nogle små intervaller. Jeg havde selvfølgelig ikke styrken til at ro igennem, men jeg kunne både cykle og svømme, og da jeg endelig kom ud i min båd igen efter vintertræningen sidste år, reagerede min krop rigtig godt på det,” fortæller den 22-årige roer.

​Effekten af shockwave-behandlingen og de øvrige øvelser blev fulgt på idrætsklinikken i Middelfart, for at sikre, at fremskridtet gik som ønsket, og i vinteren 2017-18 var Julie Gaumitz Storm fit nok til at være tilbage i kraftcenteret i Odense Roklub.​

“Jeg havde fået fokus på, hvornår jeg gør skaden værre, og hvornår jeg godt kunne tillade mig at give den gas. Der var og er stadig en risiko for, at skaden kommer tilbage, hvis jeg træner for dumt og for hårdt, så jeg er opmærksom på, at jeg skal passe lidt på en gang i mellem. Men i løbet af foråret og sommeren i år, kunne jeg træne med fuldt, og så kom der nogle stævner, hvor jeg så, at jeg godt kunne være med fremme. Det gav mod på mere,” lyder det videre.

​Skadespausen og den efterfølgende genoptræning har givet den unge roer en meget klar fornemmelse af, hvordan hun skal passe på sin krop, og med en række faste øvelser og besøg hos ADG, har hun igen fået fokus rettet mod fremtidens mål i sportens verden.

“Jeg er kommet op på samme niveau som før skaden. Jeg havde måske lidt bedre grundform, lige da jeg blev skadet, men jeg er tilbage, og nu er håbet, at jeg kan gøre det godt ved DM. Hvis Danmark har er et B-hold med til EM næste år er det heller ikke urealistisk, og på sigt drømmer jeg om A-landsholdet. Og det bliver i hvert fald ikke min skade, der kommer til at forpurre den drøm!” slutter hun.

​Hvis du har fået lyst til at se, hvad ADG kan gøre for dig, kan du læse mere om vores genoptræningsprogrammer eller du kan læse mere om vores ​individuelle behandlingsprogrammer hér.