Menu Luk

​De har lært mig at få gode vaner – og det kan mærkes

Mødet med ADG Fysioterapi i elitemiljøet i Svendborg har givet sejleren Simon Christoffersen styrke. Ikke kun fysisk, men også mentalt, når man skal træne rigtigt for at blive endnu bedre til sin sport.

Simon Christoffersen har sejlet siden han var syv år, og han er faktisk ret god til det. I bådklassen Zoom8 har han deltaget i flere store mesterskaber og i de sidste år af folkeskolen har han været en del af Svendborg Talentcenter – et kommunalt tilbud om et ekstra træningsmiljø som supplement til træningen i klubben.

​Hos Svendborg Talentcentret mødes talenter fra forskellige sportsgrene til styrketræning en gang om ugen. Berit Duus og Simon Wissendorf Jensen fra ADG Fysioterapi underviser i samarbejde med fysisk træner Rasmus Hellesen de unge talenter i at styrketræne rigtigt. Det handler om den enkeltes forudsætninger styrker og svagheder, hvilken sportsgren de dyrker, og så handler det om en forståelse af, hvad der skal til, hvis man vil være rigtig god.

”Jeg har fået en forståelse af styrketræning, og det har givet mig nogle gode vaner. Og så er vi også blevet undervist i både den mentale del, ernæring og kost og skadesforebyggende træning,” fortæller 16-årige Simon Christoffersen, der sejler i Thurø Sejlklub.

”De tager udgangspunkt i dig og din sport. Jeg skal ikke bare have fokus på større muskler, men måske have mere fokus på balance og udholdenhed. Sejlsport er en meget statisk sport, hvor musklerne er i gang i lang tid, og hvor man skal tænke samtidig. Det er en stor del af sejlsport.”

Og her kan Simon mærke en forskel. Styrketræningen har givet hjernen plads til at tænke taktisk, nu hvor musklerne bedre kan klare den fysiske del. De store stævner strækker sig over flere dage, hvor kroppen ellers nemt kan blive træt. Og fysisk overskud giver mental ro til at holde øje med de konkurrerende både og lægge en strategi for sin sejlads.

”De sidste dage i en turnering kan jeg mærke, at jeg har mere overskud. Så jeg har virkelig fået noget ud af at lære de gode vaner, lave øvelserne korrekt – også for at undgå skader,” lyder det fra Simon Christoffersen, der netop er stoppet i Svendborg Talentcenter for at gå på sejllinjen på efterskolen i Oure.

​”Det har været en stor hjælp. Jeg kan tage en masse med videre. Kom man ud på et sidespor, så skubbede de én tilbage. Nu træner jeg selv ud fra det, jeg har lært. Det er en stor gave,” lyder de rosende ord fra Simon til ADGs fysioterapeuter.

I løbet af sommeren blev han europamester for hold i Zoom8-klassen. Nu er han skiftet til en anden bådtype – Europajolle. En mere prestigefyldt bådtype, han lige nu arbejder med at blive fortrolig med.

”Jeg vil gøre mit bedste. Så må vi se, hvor langt det rækker.”